Skip to main content

Beste gratis 2D & 3D animasjonsprogramvare for Windows 10/8/7 PC

Beste gratis 2D & 3D animasjonsprogramvare for Windows 10/8/7 PC

Geoffrey Carr

Animasjon innebærer at manipulering av stillbilder vises som bevegelsesbilder brukes i stor utstrekning i kortfilmer, spesialeffekter, videospill og andre medier som er fanatiske for å vise de bevegelige bildene. Mens den tradisjonelle animasjonen involverte maleriet for hånd på gjennomsiktige ark som celler som senere ble vist i filmene, har dagens animasjon flyttet til CGI eller Computer Generated Imagery.

Små bedrifter og individuelle frilansere kan nå produsere en profesjonell karakter med filmer, kunst og spill, alt fra hjemmedatamaskiner med animasjonsprogramvare. Takket være den økte tilgjengeligheten av CGI-programvare og datanettverkshastigheter som har bidratt til å skape klasseledende animasjoner.

Videre er uavhengige videospill (indiespill) på høye stigninger, og næringen av animasjonsindustrien med spillindustrien har bare gitt opphav til enorm etterspørsel etter CGI-programvare. Programvaren som CGI hjelper småbegynnerne til å generere disse indie-spillene som er laget av små lag uten betydelig økonomisk støtte.

Computer animasjoner kan være en 3D-datamaskin animasjon eller 2D animasjon. Hvis du planlegger å lage animasjon selv, kan du være på utkikk etter riktig animasjonsprogramvare. Tidligere har vi sett en gratis blyant animasjon og tegneserie programvare for Windows, som er et godt verktøy for nybegynnere som planlegger å lære animasjon. I dette innlegget skal jeg diskutere noen av de beste gratis 2D og 3D animasjonsprogramvare for Windows 10/8/7.

Gratis animasjonsprogramvare for Windows PC

Som vi alle vet, kommer kommersielle applikasjoner som Adobe Flash med mange funksjoner sammenfoldet. De fleste av funksjonene som er tilgjengelige, blir aldri brukt av noen - og kan ikke engang vite at de eksisterer. Så jeg anbefaler å bruke disse programmene hvis du er nybegynner - bare for å få en kort oversikt over animasjonen.

Gratis 2D Animasjon Programvare

1] Plast Animasjonspapir

Plastic Animation Paper (PAP) er en kraftig programvare animasjonspakke for håndtegnet animasjon. Den er effektiv og tilbyr et super responsivt grensesnitt som er ekstremt enkelt for sanntids arbeidsflyt. PAP gir et enkelt grensesnitt som tar alle fordelene av datamaskinen og hjelper dermed de tradisjonelle animatørene å tegne helt på datamaskinen. På denne måten kan brukerne lagre en stor del av tiden. I tillegg vil Plastic Animation Paper la brukerne lagre de ferdige prosjektene i forskjellige formater som PNG, AVI, GIF og andre.

Programvaren er nyttig for alle, det være seg profesjonell animator eller til og med et uavhengig team; det gir et enkelt grensesnitt for å lage animasjon fra hjemmesystemet. Programvaren er tilgjengelig for gratis nedlasting på Mac OS X, iOS og Windows PC. Last ned det her.

2] Stykz

Stykz er et freeware verktøy for å generere 2D animasjoner. Den er tilgjengelig for gratis nedlasting for Mac OS X, Linux og Windows. Programvaren tilbyr et enkelt og kraftig grensesnitt som hjelper til med å generere animasjoner alt fra ditt hjemme skrivebord. Stykz er en rammebasert programvare som lar deg tilpasse på individuelle rammer, og lar deg også endre tidligere rammer ved bruk av Onionskins. Stykz er et verktøy som hjelper til med å skissere tegnene og landskapet før de faktisk går videre til de neste trinnene. Grensesnittet er brukervennlig og også intuitivt på sitt beste. Programvaren lar deg lagre filene i .stl-format som også er kompatibelt med andre animasjonsverktøy. Last ned det her.

3] Pencil2D

Pencil2D er en freeware animasjon programvare som tilbyr et brukervennlig grensesnitt for å generere 2D animasjon. Det er et åpen kildekodeverktøy som kan brukes i Linux, Mac OS og Windows. Det er i utgangspunktet en blyant søknad skapt av Pascal Naidon som bruker bitmap / vektor tegning grensesnitt. Selv om det gir færre funksjoner sammenlignet med andre verktøy, brukes dette mye hvis du vil generere 2D-tegninger på en omfattende måte. Programvaren bruker Vector og bitmap grafikk til å representere bildene i datagrafikk. Last ned det her.

4] Victorian Giotto

Giotto kommer fullpakket med mer enn 50 flotte animerte effekter som kan brukes til både former og tekst, uten noen koding i det hele tatt! Spill med Flash-effekter gjennom effektredigereren, og se de fantastiske animasjonene umiddelbart på skjermen. Det er en lett applikasjon som har et grensesnitt som ligner på Adobe Flash. Giotto krever ingen koding eller et animasjonsskript for å lage effekter og kan brukes til å skape attraktive effekter på nettstedet ditt ved å integrere flasheffekter. Last ned viktoriansk Giotto her.

Lese: Lag interessante 2D animasjoner med OpenToonz, en gratis animasjonsprogramvare.

Gratis 3D animasjonsprogramvare

1] Aurora 3D Animation Maker

Aurora 3D Animation Maker er gratis animasjonsprogramvare som tilbyr maler for å legge til grafiske ressurser for å lage animasjoner. Dette verktøyet er for alle, enten det er en profesjonell filmskaperen eller en person, og gir avanserte maler for å utvikle animasjoner. Programvaren tilbyr omfattende forhåndslastede effekter og funksjoner som kan brukes til å lage komplisert animasjon og også en enkel presentasjon. Auro lar brukere legge til egen logo og vannmerke for bildene. Aurora 3D Animation Maker brukes også til å lage 3D-videotitler og tekster også. I tillegg hjelper funksjoner som varighet og avspillingshastighet brukere å lage kule animasjoner.Andre fengslende effekter inkluderer fyrverkeri, flammer og bevegelser som sprett og vri. I tillegg støtter programvaren også massevis av filformater, inkludert GIF. Last ned det her.

2] Blender

Blender har en relativt liten installasjonsstørrelse og kjører på flere populære databehandlingsplattformer. Den har en stor funksjonssamling som gir høyt nivå verktøy for 3D modellering, animasjon, effekter og mye mer. Funksjonene inkluderer grunnleggende ikke-lineær video / lydredigering. Blenders animasjonssystem støtter en rekke teknikker og oppgaver, noe som gjør det mulig å lage komplekse animasjoner.

Det er bra for 3D animasjon og etterbehandling verktøy som tilbyr en mengde funksjoner. Det er utmerket for elever og erfarne animatorer og tilbyr sanntids 3D / spilloppretting, 3Dwrapping, Edge rendering og kollisions simulering. Programvaren er et åpen kildekodeverktøy som lar brukerne gjøre endringer og til og med legge til nye funksjoner. Den er tilgjengelig for gratis nedlasting her.

TIPS: Ta et løp på Express Animate også.

3] Clara.IO

I motsetning til andre animasjonsverktøy, er Clara.IO en skybasert, fullt funksjonell animasjonsprogramvare. Programvaren kjører direkte i nettleseren din uten noen nedlastinger og konfigurasjonsoppsett. Programvaren tilbyr gratis planer for 3D-entusiaster og tilbyr polygonal modellering sammen med skjelettanimasjonen. Verktøyet er tilgjengelig i forskjellige nettlesere, inkludert Chrome, Edge, Firefox og Safari. Clara.IO tillater redigering av flere brukere gjennom samtidig samarbeid og versjonering. Det gir enkel deling, VRay-skyggiving, moderne grensesnitt og tilbyr en brukervennlig multiplatform. I tillegg lar verktøyet også eksportere og importere filer fra andre formater som Blender, Babylons, STL, FBX og mer. Last ned det her.

4] Anim8or

Anim8or er en lett bærbar applikasjon for 3D animasjon. Anim8or er veldig enkelt å installere og kjøre. Den består av en enkelt kjørbar fil som kan settes hvor som helst på disken din.

Anim8ors grensesnitt er delt inn i fire seksjoner, hver med sin egen verktøysett:

  • Objektredigerer
  • Figurredigerer
  • Sequence editor
  • Scene editor.

Anim8or er helt åpen kildekode og kan lastes ned som en zip-fil her.

Hvis du vil anbefale noen andre freeware animasjon maker, vennligst del i kommentarene.

Les neste: Blyant animasjon og tegneserie programvare for Windows.

Relaterte innlegg:

  • Beste gratis programvare nedlastinger for Windows 10/8/7
  • Slik legger du til lydeffekter til Microsoft PowerPoint-animasjoner
  • Konverter videofiler til animert GIF med film til GIF
  • Gratis kortspill og kasino spilleautomater som er morsomme og gratis å spille på Windows PC
  • Slik legger du til animasjon i Microsoft PowerPoint

Link
Plus
Send
Send
Pin