Skip to main content

Hva skal du gjøre med alt ditt smarthome gir når du flytter?

Hva skal du gjøre med alt ditt smarthome gir når du flytter?

Geoffrey Carr

Du har decked ut huset ditt med alle de kuleste smarthome-produktene, og nå beveger du deg. Hva skal du gjøre med alle de søte smarthome-gadgetene?

Det er lett å bli komfortabel og slå seg ned i et nytt hus (og du burde!), Men det er alltid mulighet for å flytte i fremtiden - selv om du tror du er i ditt evige hjem. Hvis du noen gang bestemmer deg for å flytte, er det en hel rekke ting du må gjøre, men hva med alt ditt smarthome utstyr? Det er et par alternativer til din disposisjon, samt noen ting å huske på for fremtiden.

Forlat utstyret og bruk det som forhandlingsverktøy

Smarthome-enheter er dyre, og hvis du har decked ut hele huset ditt med alle slags morsomme smartere leker, er det tusenvis av dollar med ekstra verdi på huset ditt, noe som kan gjøre det til et flott forhandlingsverktøy når det kommer tid til å selge.

Selvfølgelig er det virkelig avhengig av kjøperen, og om de selv er interessert i smarthome-enheter i utgangspunktet. Men hvis det er så, kan du ha overhånd når det kommer tid til å forhandle den endelige prisen for barneseng, og det er flere forskjellige måter du kan håndtere.

Den enkleste måten ville være å forhandle en bestemt mengde penger som du vil ha fra selgeren i bytte for alt ditt smarthome utstyr, eller du kan bare inkludere det i prisen på huset. Vær forberedt på å gi en detaljert liste over alle smarthome-enheter, og vær ikke overrasket hvis kjøperen ønsker å forhandle hver enhet en etter en.

Vær imidlertid oppmerksom på at bruk av smarthome-enheter som forhandlingsverktøy egentlig bare virker hvis kjøperen selv er interessert i alt det som er i utgangspunktet. Hvis du har en kjøper som kan bry seg mindre, må du enten ta tapet eller bare avinstallere alt og ta det med deg til ditt nye hus.

Ta alt med deg

Det siste du sannsynligvis vil tenke på når du selger huset, tar deg tid til å angre alt det harde arbeidet du installerte smarthome-enhetene dine, men hvis du ikke kunne komme til en avtale med selgeren, er det sannsynligvis for beste.

Hvis du gjør dette, vil du fortsatt snakke med kjøperen om hvorvidt det vil være ditt ansvar eller at de skal erstatte noen av de smarthome enhetene med sine dumbhome-kolleger. Bytte tilbake til vanlige lysbrytere eller termostater er et godt eksempel på dette.

Igjen, det er flere måter du kan forhandle på dette, for eksempel å ha kjøperen betale for erstatninger og tid til å erstatte dem, eller bare la det være alt for at kjøperen skal ta vare på seg selv. Vær imidlertid oppmerksom på at i enkelte områder er det selgerens ansvar å fikse alt som anses å være knyttet til hjemmet. Å forlate et oppvarmings- og kjølesystem uten arbeidstermostat kan bare ikke fly.

Ha alltid en avslutningsstrategi i tankene

Når alt kommer ned til det, er det best å alltid holde fremtiden i tankene og anta at du må kanskje avinstallere noen av dine smarthome-enheter nedover veien.

Da min kone og jeg var på shopping for vårt første hus, fortalte vår eiendomsmegler alltid at vi hadde en "exit-strategi". Det er, siden det er vårt første hus, er det sannsynligvis ikke vår siste, så det er viktig at vi gjør ting til huset for å forbedre sin videresalgsverdi når vi bestemmer oss for å gå videre til et bedre hus i fremtiden.

Det samme kan sies når du installerer alle dine smarthome-enheter, om enn i en annen forstand. Når du for eksempel installerer smart termostaten, slår lysbrytere eller noe annet for øvrig, spør deg alltid spørsmål som: "Hvordan kan jeg gjøre det enklere for meg selv eller neste husseier når dette kanskje må avinstalleres? ”

Og hvis du borer hull i veggen for å kjøre kabel for kameraer eller andre ting, er det alltid en god ide å holde det så rent og oppe som mulig hvis du eller den fremtidige eieren av huset bestemmer deg for å fjerne noe av disse tingene - det siste du vil gjøre er scramble for å fikse et rot du opprettet for å appease inspektøren når du selger huset ditt.

Det er også sannsynligvis en god ide å lagre noen av de gamle komponentene som dumme brytere eller termostater, slik at du kan installere dem på nytt fremover, i stedet for å kjøpe nye.

Gjør ting enklere for deg selv fra starten

Jeg vet at det kan være fristende å bytte ut alle lysbrytere med nifty smarte versjoner og kjøre hardwired sikkerhetskameraer over hele huset ditt, men det finnes andre alternativer der ute som er enklere å installere (og avinstallerer hvis den tiden kommer).

For eksempel, i stedet for å koble opp smarte lysbrytere, kan du velge smarte pærer i stedet. De er like enkle å skifte ut som en skrue i en lyspære - bokstavelig talt. De kan være litt dyrere enn smarte lysbrytere, men når det kommer tid til å flytte, er det mye mindre arbeid du må gjøre.

Du kan også bruke batteridrevne sikkerhetskameraer i stedet for å kjøre strømkabler overalt. Netgears Arlo Pro-system er et godt valg, og batteriet varer et solid antall måneder på en enkelt ladning.

Til slutt er det opp til deg hvordan du vil sette sammen din smarthome, og mye av det avhenger av hvor hendig du er med bestemte oppgaver (som ledninger og forskjellige DIY ting).Bare vær oppmerksom på at du ikke kan bo i det samme huset for alltid, og tenk på hvordan ditt smarthome utstyr kan bli påvirket når det kommer tid til å flytte ut.

Link
Plus
Send
Send
Pin