Skip to main content

Ingen markørbevegelse, musemarkøren beveger seg uregelmessig eller sakte

Ingen markørbevegelse, musemarkøren beveger seg uregelmessig eller sakte

Geoffrey Carr

Problemer med musemarkørbevegelse på 10/8/7-datamaskinen kan være en stor gener. Hvis Markøren på enheten beveger seg uregelmessig, veldig sakte eller ikke i det hele tatt, kan det føre til at berøringsplaten ikke fungerer som den burde, og du må fikse den feilaktige berøringsplaten eller feilsøke og løse problemet som forårsaker problemet.

Noen ganger kan problemet kreve at det kun kreves generelle løsninger. Dette skjer når du glemmer å ta visse nødvendige tiltak eller forholdsregler. Hvis markøren for eksempel ikke virker, vil du kanskje sjekke om Touchpad faktisk er slått på for enheten din. På samme måte er det like viktig å sikre at pekefeltet eller fingrene dine er fri for smuss, fett og væsker.

Imidlertid trenger problemer med touchpad ganske ofte, ytterligere inngrep. Det samme har blitt oppført i dette innlegget i henhold til de spesifikke problemene som står overfor.

Ingen markørbevegelse

Hvis musemarkøren eller pekeren ikke beveger seg i det hele tatt, må du kontrollere om du har slått av berøringsplaten ved å sjekke om du trenger å oppdatere driveren. Følg deretter disse forslagene.

1] Lukk alle programmer på enheten din og lagre data før du slår av systemet. For å slå av datamaskinen, trykk på strømknappen og hold den inne i minst 15 sekunder. Fjern alle eksterne enheter, inkludert tastaturer, høyttalere, mus, skrivere og USB-enheter.

2] Slå på datamaskinen og test markøren. Hvis det begynner å fungere skikkelig, begynner du å feste de eksterne enhetene en om gangen og se om markøren fortsatt fungerer bra. Dette vil hjelpe deg med å finne ut hvilken enhet som forårsaket problemet. Videre, sørg for at du har den nyeste versjonen av BIOS.

3] Det er verdt å merke seg at de ekstra gestegenskapene som noen enheter med tastaturer kommer med, også kan være årsaken bak problemet. Disse funksjonene er vanligvis slått på som standard. Du må kanskje deaktivere eller endre innstillingene i egenskapene til berøringspluggdriveren. For å gjøre dette, følg trinnene nedenfor for Windows 10 / 8.1.

trykk Win + Q, type main.cpl i Søke boksen og klikk main.cpl i søkeresultatene.

Velg pekefeltet. Navnet på kategorien er forskjellig for forskjellige merker, men det er vanligvis den siste fanen. På bildet viser det Enhetsinnstillinger med Synaptics-logoen, men noen av dere kan se en Microsoft Mouse og Keyboard Center fane.

Klikk på åpne pekeenhetsinnstillingene og sjekk om du må endre innstillinger her. Tilbakestill innstillinger og standard hvis du ser det alternativet og Lagre Forandringene.

Lukk pekeenhetens innstillingsboks og klikk OK på vinduet Musegenskaper for å lukke det.

Musepekeren eller pekeren beveger seg sakte

Hvis musemarkøren beveger seg sakte, må du kontrollere at den nyeste driveren er installert. Du kan da ønske å endre innstillinger for berøringsplaten og justere pekerenes hastighet. For å gjøre det, følg de første fire trinnene i trinn nummer 3 gitt for Situasjon 1.

Klikk på Følsomhet og flytt glidebryteren under Pointer Speed ​​for å justere det samme. Sørg for å Lagre det, lukk touchpad verktøyet og klikk OK på vinduet Musegenskaper.

Slå av datamaskinen din og trekk ut alle eksterne enheter. Slå på den og test markørbevegelsen. Hvis det begynner å fungere skikkelig, må du begynne å feste de eksterne enhetene en for én, og teste markørbevegelsen ved siden av.

Windows 10-brukere kan bruke denne metoden for å endre musens rullehastighet.

Uregelmessig bevegelse av markøren mens du skriver

Hvis musemarkøren beveger seg ulovlig, følg de fire første trinnene for å åpne Musegenskaper. Klikk på

Her klikker du på Følsomhet og sørg for at det er et merke i Slå på boksen til høyre for Trykk på Vakt.

Deretter skift sirkelen under Touch Guard til høyre og klikk på Lagre.

Endelig lukk tastaturverktøyet og klikk OK på vinduet Musegenskaper.

Deaktivering av pekefeltet har vært kjent for å løse musepostproblemet for noen. Se om dette hjelper deg.

Dette innlegget gir deg flere tips hvis markøren hopper eller beveger seg tilfeldig mens du skriver.

Hvis ingenting hjelper, må du kanskje starte startdatamaskinen i Clean Boot State og se om problemet vedvarer. Hvis det gjør det, kan det hende at noen programmer forstyrrer musens normale funksjon. Du må forsøke å identifisere den sannsynlige årsaken.

Håper noe hjelper!

Link
Plus
Send
Send
Pin