Skip to main content

Edge vs Firefox: Hva er bedre for Windows 10?

Edge vs Firefox: Hva er bedre for Windows 10?

Geoffrey Carr

Både Mozilla Firefox og Microsoft Edge har kommet langt siden Edge ble introdusert med Windows 10, noen år tilbake. Windows 10 gir deg Edge som standard nettleser. Vi hadde tidligere dekket hvilken nettleser som er bedre for Windows 10: Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Vi ser på artikkelen for å oppdatere deg basert på endringene som er gjort i både Mozilla Firefox. Denne spesielle artikkelen omhandler Windows 10 v1809 Edge og Mozilla ver. 62.

Microsoft Edge vs Mozilla Firefox nettleser

De grunnleggende egenskapene til Edge var gode da. Men det var en veldig grunnleggende nettleser - som jeg bare ville bruke til lesing. Det gjennomgikk mange endringer de siste tre årene. Da la Windows 10 v1809-versjonen flere flere nye funksjoner til Edge. Med disse siste forbedringene blir det nødvendig at vi sammenligner Edge til Mozilla Firefox en gang til, for selv Firefox har gått gjennom mange endringer sammen med Edge.

Kant for video og lyd

Det er synlig. Firefox er raskere enn noensinne. Faktisk er både Edge og Firefox bedre enn noensinne, men i forskjellige områder. For streaming video bruker jeg Edge, da det tillater 1080p oppløsning uten behov for utvidelser. Firefox vil ikke gå over 720p for bestemte nettsteder og videoer. Jeg har hørt om utvidelser for å tvinge 1080p Netflix på Firefox. Samme måte er Edge det beste for streaming musikk som SoundCloud. Kvaliteten er god, og den strekker seg uten buffering selv på langsommere tilkoblinger.

Firefox også er nytt nå

Du vet at Edge ble opprettet fra grunnen av i stedet for å bruke koden til Internet Explorer. Vel, Mozilla gravde også dypt inn i sin kode og kom opp med Firefox Quantum, basert på fersk og ren whiteboard (den nyeste versjonen på skrivningstidspunktet som versjon 62).

Kort sagt, både nettlesere - Edge og Firefox - er nå bygget rundt den nye koden for å løse dagens dagssikkerhetsproblemer hele tiden, og gir brukerne en god nettleseropplevelse.

Ifølge Mozilla,

It (Firefox Quantum) is by far the biggest update we’ve had since we launched Firefox 1.0 in 2004, it’s just flat out better in every way.

Firefox for ressurskrevende nettsteder

Jeg har brukt Firefox som hovedleser som jeg besøker mange steder om gangen - nettsteder som er kompliserte og tunge på ressurser. Edge mislykkes i noen tilfeller ikke å gjøre disse nettstedene riktig. Jeg vet ikke årsaken, men ressursintensive nettsider ser ut til å mislykkes på Edge. Jeg har testet det på min datamaskin, nettbrett og til og med min Android-telefon.

Kant for lesevisning, notater og doodling

For å lese, gir Microsoft Edge en distraheringsfri atmosfære - spesielt i mørk modus. Det lar meg kontrollere skriftstørrelsen slik at jeg kan bruke en størrelse som er lett på øynene. Det tillater meg også å ta notater og doodle på nettsidene som jeg kan dele direkte med andre ved hjelp av Edge.

Tab Preview og Hide Tabs alternativet i Edge

Jeg ønsker at Firefox har funksjonen til å kollapse alle åpne faner for senere bruk. Noen ganger åpner jeg flere faner, og noen av dem skal ikke brukes umiddelbart. I så fall kan jeg bare kaste kategoriene til venstre hvis jeg bruker Microsoft Edge. Jeg kan senere utvide dem når det er nødvendig. Denne funksjonen mangler i Mozilla Firefox. Det finnes også forhåndsvisningsfunksjon i Edge. Selv om det ikke er nødvendig for meg, kan det være viktig for folk som åpner faner og glemmer hvilken kategori som inneholder hvilket innhold. Det er en fin funksjon som du bør prøve.

Firefox for online transaksjoner, ikke Edge

Kommer til e-handelsnettsteder, bruker jeg ikke Edge for det. Noe forteller meg Edge er ikke klar ennå. Eller det kan være dens metrogrensesnitt som hindrer meg fra å bruke den til e-handel. Jeg kan stole på Firefox som det er åpen kildekode og har sikkerhetskoder på stedet. Jeg sier ikke at Edge ikke kan fullføre transaksjoner på nettet, men av noen ukjente grunner finner jeg at det føles ubehagelig.

En annen grunn kan være at jeg vet hva alle utvidelser er Firefox-nettleseren min ved hjelp av. Det er å si; Jeg kan ha sikkerhets- og personvernkontroller under kontrollen min hvis jeg bruker Firefox Quantum. Det er mange utvidelser og plugins tilgjengelig for Firefox. Det er også utvidelser for Edge, men området er ganske lite. Det gir en usikker følelse mens du handler på Edge. Det har ennå ikke bygget opp tilliten som kreves for å dele med kredittkortnummeret ditt og CVV og ting som det.

Sammendrag

Basert på min personlige erfaring, vil jeg si bruk Edge for:

  1. Strømme video
  2. Streaming lyd
  3. Lese og lage notater

Firefox kommer med en bedre hånd når det gjelder

  1. Online transaksjoner
  2. Browserbaserte spill (Edge, føles litt uresponsibel til tider med spill som racing etc., og dermed ødelegger din erfaring)

Å bruke bare Microsoft Edge for alt er kanskje ikke et godt alternativ for deg selv om Edge har kanten over de andre nettleserne som er lette og et helt annet utseende.

Jeg kjørte ikke omfattende tester på minne og CPU som fungerte på disse ressursene. Jeg presenterer bare det jeg opplevde som sluttbruker når du bruker disse nettleserne. Gi oss beskjed om hva du synes, din erfaring med Microsoft Edge og Mozilla Firefox.

Innlegg oppdatert 17. oktober 2018.

Link
Plus
Send
Send
Pin