Skip to main content

Løs Windows Stopp Feil eller Blå Skjerm av Død

Løs Windows Stopp Feil eller Blå Skjerm av Død

Geoffrey Carr

Denne veiledningen vil hjelpe deg med å analysere, fikse Windows Blue Screen of Death, stopp feil, feilkoder, feilmeldingsfeil, systemkrasjfeil, systemfeil, kjernefeil krasjer i Windows 10/8/7.

Fra og med Windows Vista, har forekomsten av blåskjerm eller stoppfeil drastisk kommet ned. Når Windows møter en tilstand som kompromitterer sikker systemoperasjon (dvs. en "feil"), stopper systemet.

Blå skjerm av død i Windows 10/8/7

Denne tilstanden kalles en 'feilkontroll‘. Det kalles også ofte som et systemkrasj, en kjernefeil, en systemfeil eller en stoppfeil.

I Windows XP var Windows Error Reporting-systemet hovedsakelig manuell, men har nå blitt forbedret og strømlinjeformet i Windows 7 og Windows Vista. Selv om dette kan være tilfelle, har Blue Screens ikke bare forsvunnet. Du kan fortsatt få se dem på Windows 7/8 også.

Vanligvis, når en BSOD oppstår, forblir den et sekund før PCen starter på nytt umiddelbart. På denne måten kan vi ikke lese hva som er skrevet. For å komme seg rundt, må man deaktivere alternativet for automatisk PC-omstart fra innstillingene for Startup og Systemgjenoppretting. Å vite feilkoden kan hjelpe til med å identifisere problemet / løsningen. Gjør det som følger:

Deaktiver UAC. Kontrollpanel> System og vedlikehold> System> Avanserte systeminnstillinger> Avansert fan> Under oppstart og gjenoppretting> Klikk på Innstillinger> Fjern merket for Automatisk gjenoppretting> klikk OK. Aktiver UAC.

Windows vil forsøke å løse problemet i seg selv i de fleste tilfeller, men hvis det ikke kan gjenopprette seg selv, vil det føre til en blå skjerm.

Her er et vindu jeg fikk se en av min eneste nyere Windows 7 Blue Screen.

Stopp feil i Windows 10/8/7

Brukere av Windows-systemet er sikker på å ha opplevd, på et eller annet tidspunkt, terrorene til "The Fatal Exception", ofte kalt "Blue Screen of Death", eller BSOD. Selv om BSOD i stor grad er kastet på software slagghøyden, i Vista, har krasj ikke blitt fullstendig forvist. Når Windows møter en tilstand som kompromitterer sikker systemoperasjon (dvs. en "feil"), stopper systemet. Denne tilstanden kalles en "bugsjekk". Det kalles også ofte som et systemkrasj, en kjernefeil, en systemfeil eller en stoppfeil. Når Windows møter en så alvorlig feil som tvinger den til å slutte å kjøre, viser den et BLUE SCREEN OF DEATH eller bare "kjærlig" kalt BSOD!

I Windows 10/8/7, i motsetning til XP, hvor systemet var i hovedsak manuell, har Windows Error Reporting blitt forbedret og strømlinjeformet i Windows 7 og Vista. Man måtte følge opp for å se om en løsning var blitt tilgjengelig. Dette var en ganske smertefull prosess. I Windows 10/8/7 / Vista, er hele denne rapporterings- og oppfølgingsprosessen automatisert.

I disse dager er en Windows 10/8/7 / Vista-bruker oftere sannsynlig å se en melding som følger: "Microsoft Windows Operating System svarer ikke. "Og brukere får to muligheter. De kan enten "Lukk programmet" eller "Vent til programmet skal svare." Man venter i håp om at problemet blir løst, ellers lukker man bare programmet og blir forberedt på å miste informasjon. I det minste ser disse meldingene mindre skremmende ut.

BSODene derimot var / er ganske traumatiske og frustrerende, minst sagt!

Den nøyaktige teksten til en stoppfeil varierer, i henhold til hva som forårsaket feilen. Men formatet er standardisert og består av 3 deler:

  • DEL 1: Symbolisk feilnavn: Dette er stoppfeilmeldingen som er gitt til operativsystemet og tilsvarer stoppfeilnummeret som vises.
  • DEL 2: Feilsøkingsanbefalinger: Denne teksten gjelder alle Stopp feil av den aktuelle typen.
  • DEL 3: Feilnummer og parametere: Det er feilinformasjonen. Teksten som følger ordet STOP inkluderer feilnummeret, i heksadesimal notering, og opptil fire parametere som er typiske for denne feiltypen.

Generelt er det ikke så mange alternativer for noen form for gjenoppretting. Normalt forsøker man å bare "reboot" PCen i håp om at BSOD oppstod på grunn av en sjelden tilstand av noen driver som ble oversett i koding og testing. Men hvis BSOD vedvarer, er det noen taktikker som kan brukes til å reparere systemet der det er over 250 dokumenterte BSOD-koder.

Ta for eksempel den vanligste BSOD:

Bugcode 0xA - IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Dette er en ganske vanlig BSOD som oppstår når en driver har ulovlig tilgang til en minneplass mens NT opererer på en bestemt IRQL. Dette er en driverkodingsfeil, som ligner på å prøve å få tilgang til en ugyldig minneplassering.

parametere: 1 - minneplass som ble referert 2 - IRQL ved referanse 3 - 0 == les, 1 == skriv 4 - kode adressert som referert minne Recovery / Løsning: Det er ingen. Dette er en dødelig feil og er en driverkodingsfeil.

Lese: Å fikse blå skjerm av død på Windows 10.

Slik Debug Memory Dumps

Hvis du vil vite hvordan du feilsøker minnesdumper, slik at du kan finne årsaken til BSOD, laster du ned og installerer Microsoft Debugging Tools. Kontroller at sidefilen din fortsatt ligger på systempartisjonen. Ellers vil Windows ikke kunne lagre feilsøkingsfilene.

FEILSØKING WINDOWS STOP ERRORS / BSODs.

1] Først og fremst, se om en systemgjenoppretting eller sist kjent god konfigurasjon kan løse dette problemet.

2] Ellers kjører du anti-virus og anti-spyware og PC-skräp / Registry Cleaner. Etter dette, Kjør Windows Check Disk Utility.

3] Prøv deretter å identifisere hvis du har gjort noen endringer eller endringer i programvare eller maskinvare.

4] I de fleste tilfeller er programvare offeret og ikke årsaken til BSODs. Så ikke utelukke maskinvareproblemer. Det kan bli skadet harddisker, defekt fysisk RAM, overopphetet CPU-chips eller noe annet!

5] Kontroller om du kan se et drivernavn i feilopplysningene. Hvis du kan, kan du bare løse dette problemet ved å deaktivere, fjerne eller rulle tilbake driveren til en tidligere versjon. Nettverksgrensesnittkort, diskkontrollere og videoadaptere er de skyldige, oftest.

6] Kontroller minnet ditt. Bruk Windows Memory Diagnostic Tool. Gå til Kontrollpanel og skriv "minne" i søkeboksen. Under Administrativ verktøy, klikk på Diagnose datamaskinens minneproblemer. I Windows Memory Diagnostics Tool, som vises her, velger du ett av alternativene.

7] Kontroller system BIOS nøye Er en oppdatering tilgjengelig fra produsenten av systemet eller hovedkortet? Kontroller BIOS-dokumentasjonen nøye; tilbakestille alle BIOS-alternativer til standardinnstillingene kan noen ganger løse et problem forårsaket av overjustering.

8] Sjekk om du er lav på systemressurser? Noen ganger kan en kritisk mangel på diskplass eller RAM føre til BSODs.

9] Sjekk om en systemfil er skadet? Arbeid i sikker modus, da bare kjernedriverne og tjenestene er aktivert. Hvis systemet starter i sikkermodus, men ikke normalt, har du sannsynligvis en problemdriver. Prøv å kjøre Enhetsbehandling i Sikker modus og avinstallere den mest sannsynlige mistenkte. Eller kjør Systemgjenoppretting i sikker modus.

10] Kjør Windows 10 Blue Screen Troubleshooter.

For å analysere Crash Dumps, kan disse MSDN-utskriftslinkene og BlueScreenView-koblingene hjelpe deg.

Hva å gjøre hvis du mistenker at en sjåfør forårsaker BSODs

Hvis du mistenker at en buggy-enhetsdriver er i feil for BSOD, kan du ringe til et mindre kjent, men kraftig feilsøkingsverktøy kalt som Driver Verifier Manager. Skriv verifikator i søkefeltet og trykk Enter for å hente Verifier.exe. Kjør som administrator. Dette verktøyet hjelper deg til å identifisere feil driveren.

Velg nå "Opprett standardinnstillinger". Deretter velger du hvilken type drivere du vil bekrefte. Uregistrerte drivere er en sannsynlig årsak til problemer, da de er opprettet for eldre versjoner av Windows. Klikk Neste, til ferdigstillelse.

Driver Verifier Manager fungerer på følgende måte. I stedet for at maskinen kaster opp en undecipherable BSOD på deg, kan du når som helst gjøre Driver Verifier stoppe datamaskinen ved oppstart, med en BSOD som vil forklare det aktuelle problemet, ganske nøyaktig! Du kan da velge å løse problemet ved å enten oppdatere, rulle tilbake eller avinstallere den motsatte driveren.

Vær oppmerksom på at i sjeldne tilfeller driver Verifier Verifier ikke funnet en driver som ikke samsvarer. Det kan være en mulighet for at det ikke kan være den fornærmende. Så trene ekstrem forsiktighet. Ta hensyn til den identifiserte driveren / s med mistenkelig og utfør din beste dømmekraft i så fall.

Etter å ha smalt ned til den problematiske driveren, har du tre alternativer: Oppdater, Rull tilbake eller Avinstaller Enhetsdriveren.

For å gjøre det, åpne Enhetsbehandling. Åpne Egenskaper-dialogboksen for enheten, og bruk følgende knapper på Driver-fanen til å utføre vedlikeholdsoppgaver:

Oppdater driver: Dette starter veiviseren for maskinvareoppdatering. Roll Back Driver: Dette vil avinstallere den nylig oppdaterte driveren og vil rulle konfigurasjonen din tilbake til den tidligere versjonen. Avinstaller driver : Dette vil avinstallere driverfilene og registerinnstillingene for den valgte maskinvaren helt.

Windows Stop Error List

15 mest vanlige stoppfeil / BSOD er ​​i vinduer

STOP 0x000000D1 eller DRIVER_IRQL_NOT_OR_EQUAL Sannsynligvis den vanligste BSOD! Oppstår når en driver har ulovlig tilgang til et minnested, mens NT opererer på en bestemt IRQL. Dette er en driverkodingsfeil, som ligner på å prøve å få tilgang til en ugyldig minneplassering. Gjenoppretting / Løsning: Vanligvis ingen. Men disse kan hjelpe KB810093, KB316208 og KB810980.

STOP 0x0000000A eller IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL En kjernemodusprosess eller driver forsøkte å få tilgang til et minnested uten autorisasjon. Denne stoppfeilen skyldes vanligvis feil eller inkompatibel maskinvare eller programvare. Navnet på den forstyrrende enhetsdriveren vises ofte i stoppfeilen og kan gi et viktig ledd i å løse problemet. Hvis feilmeldingen peker på en bestemt enhet eller kategori av enheter, kan du prøve å fjerne eller erstatte enheter i den kategorien. Hvis denne stoppfeilen vises under oppsett, mistenker du en inkompatibel driver, systemtjeneste, virusskanner eller sikkerhetskopieringsprogram. Denne KB314063 kan vise deg retningen.

STOP 0x00000050 eller PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA En maskinvaredriver eller systemtjeneste ba om data som ikke var i minnet. Årsaken kan være defekt fysisk minne eller inkompatibel programvare, spesielt fjernkontroll og antivirusprogrammer. Hvis feilen oppstår umiddelbart etter at du har installert en enhetsdriver eller et program, kan du prøve å bruke Sikkert modus for å fjerne driveren eller avinstallere programmet. For mer informasjon, se KB894278 og KB183169.

STOP 0x000000C2 eller BAD_POOL_CALLER En kjernemodusprosess eller driver forsøkte å utføre en ulovlig minnetildeling. Problemet kan ofte spores til en feil i en driver eller programvare. Det er også noen ganger forårsaket av en feil i en maskinvareenhet. For mer informasjon, se KB265879.

STOP OX000000ED eller UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME Oppstår hvis Windows ikke klarer å få tilgang til volumet som inneholder oppstartsfilene.Men hvis du får denne meldingen mens du oppdaterer til Vista, må du kontrollere at du har kompatible drivere for diskkontrolleren og også sjekke om stasjonskabelen, og sørg for at den er konfigurert riktig. Hvis du bruker ATA-66 eller ATA-100-drivere, må du sørge for at du har en 80-tilkoblingskabel, og ikke den standard 40-kontakt IDE-kabelen. Se KB297185 og KB315403.

STOP 0x0000001E eller KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED Windows-kjernen oppdaget en ulovlig eller ukjent prosessorinstruksjon, ofte resultatet av ugyldig minne og tilgangsbrudd forårsaket av feil drivere eller maskinvareenheter. Feilmeldingen identifiserer ofte den kjørende driveren eller enheten. Hvis feilen oppstod umiddelbart etter at du har installert en driver eller tjeneste, kan du prøve å deaktivere eller fjerne det nye tillegget.

STOP 0x00000024 eller NTFS_FILE_SYSTEM Det oppstod et problem i NTFS-filsystemdriveren. En lignende stoppfeil, 0x23, eksisterer for FAT32-stasjoner. Den mest sannsynlige årsaken er en maskinvarefeil i en disk eller diskkontroller. Kontroller alle fysiske tilkoblinger til alle harddisker i systemet og kjør Check Disk. KB228888 vil hjelpe deg.

STOP 0x0000002E eller DATA_BUS_ERROR Feil eller feil fysisk minne (inkludert minne som brukes i videoadaptere) er den vanligste årsaken til denne stoppfeilen. Feilen kan også være et resultat av en ødelagt harddisk eller et skadet hovedkort.

STOP 0x0000003F eller NO_MORE_SYSTEM_PTES Systemet dine gikk tom for tabelloppføringer på siden (PTE). Årsaken til denne relativt uvanlige feilen kan være et eksternt backup-program eller en buggy-enhetsdriver. For mer informasjon, se KB256004.

STOP 0x00000077 eller KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR Systemet har forsøkt å lese kjernedata fra virtuelt minne (sidefilen) og klarte ikke å finne dataene ved den angitte minnet adressen. Denne stoppfeilen kan skyldes en rekke problemer, inkludert defekt minne, en feilfunksjonell harddisk, en feil konfigurert diskkontroller eller kabel, ødelagte data eller en virusinfeksjon. For ytterligere informasjon, klikk KB228753.

STOP 0x0000007F eller UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP Sannsynligvis på grunn av maskinvarefeil, som defekte minnekort, feilminnede minnemoduler, feilfunksjonen CPU eller feil i viften eller strømforsyningen er de sannsynlige årsakene til denne BSOD. Kan også oppstå hvis du har overklokket CPUen din. Meldingen gir flere detaljer. For mer hjelp, se KB137539.

STOP 0x000000D8 eller DRIVER_USED_EXCESSIVE_PTES Dette indikerte at en dårlig skrevet driver forårsaker at datamaskinen din ber om store mengder kjernehukommelse. Feilsøkingsforslagene er identiske med de som finnes i STOP 0X3F-meldingen. KB256004 hjelper deg

STOP 0X000000EA eller THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER Kan oppstå etter at du har installert et nytt videokort eller en oppdatert (og dårlig skrevet) videodriver. Bytte ut videoadapteren eller ved hjelp av en annen videodriver kan hjelpe. Se KB293078.

STOP 0XC000021A eller STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINATED Oppstår hvis det er et alvorlig sikkerhetsproblem med Windows. Et delsystem, som Winlogon eller CSRSS, er kompromittert; eller på grunn av feil i systemfiler; eller hvis systemtillatelsene er feilaktig endret. En vanlig årsak til dette problemet er noe tredjepartsprogram. Prøv å identifisere noe nytt program som du har installert og avinstaller det.

STOP 0XC00000221 eller STATUS_IMAGE_CHECKSUM_MISMATCH Dette indikerer en skadet sidefil; eller disk eller fil korrupsjon; eller en feil maskinvare. Feilen vil angi nøyaktig art og navn på den skadede systemfilen. Du må kanskje bruke Windows-gjenopprettingsmiljøet eller en systemgjenoppretting eller sist kjente, god konfigurasjon for å løse dette problemet.

For avanserte brukere er Microsoft Advanced Windows Debugging og Feilsøking en nyttig link! Ytterligere les på TechNet.

I tillegg, 10 flere Vanlige Windows Blue Screen Stop-feil og mulige løsninger har blitt diskutert her.

Du kan også ønske å ta hjelp av BlueScreenView. Det er et verktøy som kan alle dine mini dumpfiler opprettet under "Blue Screen of Death" krasjer, og viser informasjonen om alle sammenbrudd i ett bord. For hver krasj viser BlueScreenView mini dump filnavnet, datoen / tidspunktet for krasj, den grunnleggende krasjinformasjonen som vises i den blå skjermen (feilkontrollkode og 4 parametere) og detaljene til driveren eller modulen som muligens forårsaket krasj (filnavn, produktnavn, filbeskrivelse og filversjon). For hver krasj som vises i den øverste ruten, kan du se detaljene for enhetsdriverne lastet under krasjet i den nedre ruten. BlueScreenView markerer også driverne som adressene deres finner i crash stacken, slik at du enkelt kan finne de mistenkte drivere som muligens forårsaket krasj.

BSODene eller Stopp feil i Windows 10/8/7 ser ut til å være bedre og mer brukervennlig og lettere på øynene! Se hvordan du kan få det til å vise Stoppfeilinformasjon i Windows 10/8.

Se disse innleggene hvis du mottar INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE eller Kernel Security Check Failure error i Windows 10.

  1. Microsoft Help: Løse stoppfeil eller blå skjermbilder i Windows
  2. Analyser krasjdumpene dine med WhoCrashed
  3. Liste over Windows Feilsøking eller Stopp Feilkoder.

Lese: Lilla, Brun, Gul, Rød, Grønn Skjerm av Død forklart.

Link
Plus
Send
Send
Pin