Skip to main content

Gjenopprett og hent tilbake kantfavoritter etter tilbakestilling av Windows 10

Gjenopprett og hent tilbake kantfavoritter etter tilbakestilling av Windows 10

Geoffrey Carr

Nylig etter at jeg merket at min Windows 10-datamaskin utførte uvanlig sakte, bestemte jeg meg for å tilbakestille PCen min og starte frisk. Siden tilbakestilling ligner på å installere Windows uten noen applikasjoner, men vedlikeholder brukerdata samtidig, var alle mine data og innstillinger trygge bortsett fra min Kantfavoritter. Etter å ha tilbakestilt min PC, åpnet jeg Edge-nettleseren, og favorittene var borte!

Mens jeg så etter en løsning, ble jeg kjent med at Edge har innebygd favoritteksport / importfunksjon, som kan sikkerhetskopiere bokmerkene dine og holde dem trygge. Men i mitt tilfelle var det ikke mulig fordi jeg allerede hadde mistet dem. Så, hvis Edge ikke automatisk gjenoppretter bokmerkene, her er hvordan jeg kom tilbake til Edge Favorites fra Windows.old-mappen.

Når vi installerer eller tilbakestiller Windows, flyttes alle våre eldre filer til en Windows.old-mappe i installasjonsstasjonen. Denne mappen inneholder alle filene og innstillingene fra den forrige installasjonen, og denne mappen slettes automatisk etter en tid.

Utdrag Edge Favoritter fra Windows.old

Åpne Windows-installasjonsmappen (vanligvis C: /) og åpne deretter Windows.old mappe.

Åpne nå "Brukere" -mappen og åpne mappen som svarer til ditt tidligere brukernavn.

Fra Vis-menyen ovenfor, aktiver "Skjulte elementer" og åpne en skjult mappe som heter "AppData’.

Navigere til 'lokal'Og så åpne'pakker’.

Finn og åpne mappen som starter med 'Microsoft.MicrosoftEdge’.

Åpne mappen 'AC', deretter 'Microsoft Edge', deretter 'Bruker' og så 'Misligholde’.

Hele adressen til mappen vil nå se slik ut:

C:Windows.oldUsersAppDataLocalPackagesMicrosoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbweACMicrosoftEdgeUserDefault

Kopier innholdet i denne mappen og lagre det et annet sted for å ta en sikkerhetskopi.

Gjenopprett og hent tilbake kantfavoritter

Nå som vi har hentet disse Favoritter, er det på tide å sette dem på riktig sted, slik at Edge kan laste dem opp.

Gå til samme mappe, men denne gangen, ikke i mappen "Windows.old", men i installasjonsstasjonen. Adressen kan se noe ut som dette.

C:UsersAppDataLocalPackagesMicrosoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbweACMicrosoftEdgeUserDefault

Lim inn filene du har kopiert i tidligere trinn, og du er god til å gå. Lukk kant hvis den allerede var åpnet og åpne den igjen.

Du vil bli overrasket over å se alle dine favoritter på plass når du forlot dem.

Du kan oppleve et lite problem som når du lukker Kant og gjenåpner det igjen; alle bokmerkene dine vil være borte igjen. For å overvinne dette, gå til "Favoritter", og klikk deretter på "Innstillinger". Velg deretter 'Importer fra en annen nettleser'Og klikk deretter' Eksporter '-knappen og lagre HTML-filen. Lukk kant og åpne den igjen, hvis du finner ut at bokmerkene dine er borte, så importerer du samme HTML-fil, og bokmerkene vil nå aldri forlate dette stedet.

Dette var hvordan jeg kom tilbake til min Edge-favoritter etter å ha tilbakestilt Windows 10. Hvis du møter noen problemer i hele prosessen, er du velkommen til å kommentere nedenfor.

Jeg tror sterkt på at bokmerkene skal behandles annerledes på Edge. Favoritter skal sikkerhetskopieres automatisk til skyen og koblet til Microsoft-konto, ligner på hva Google gjør med Chrome.

Nylig har vi dekket et lite verktøy kalt StorURL, en gratis kryssbrowser bokmerke manager. Du kan bruke den til å importere bokmerker fra alle nettlesere, inkludert Google Chrome og Firefox. Verktøyet kan brukes til å ta sikkerhetskopi av bokmerker og administrere dem effektivt.

PS: Sier TonyC i kommentarene nedenfor: Jeg fant en automatisk sikkerhetskopiering av Edge data her:

C:UsersMicrosoftEdgeBackupsackupsMicrosoftEdgeBackupyyyymmdd

Etter at jeg opprettet en ny bærbar PC (favoritter så forsvant). Bare gjenopprett den filen fra Import Favorites-funksjonen, og du er god til å gå.

Link
Plus
Send
Send
Pin