Skip to main content

Digital Narratives, et nytt interaktivt multimedieprosjekt fra Microsoft Research India

Digital Narratives, et nytt interaktivt multimedieprosjekt fra Microsoft Research India

Geoffrey Carr

Digitale fortellinger er et nytt, forsenkende prosjekt fra Microsoft Research India, som gir deg en rik, interaktiv multi-media opplevelse.

Microsoft Rich Interactive Narratives (RIN) forskningsprosjektet tar sikte på å kombinere tradisjonelle former for fortelling med nye visualiseringsteknologier for å skape overbevisende interaktive digitale fortellinger.

RIN-prosjektet er et foretak av Microsoft Research India i samarbeid med Interactive Visual Experience-gruppen i Microsoft Research Redmond og Microsoft Research Connections.

RIN støtter et stort antall medieformater; standard lyd- og videoformater, tekst, samt de nye formater som Microsoft Photosynth, Deep Zoom, etc. Nye visualiseringsformater kan innlemmes ved å legge til dynamisk lastbare plugins.

Vanligvis ser det på en tradisjonell fortelling som filmer som en passiv opplevelse, der seeren er begrenset til banen som innholdsforfatteren har definert. Seeren har ikke muligheten til å avvike fra fortellingen til å utforske, si en interessant skulptur eller et annet rom.

RIN gjør det mulig for innholdsforfattere å lage fortellinger som inneholder en stor mengde informasjon uten å påvirke historienes strømning ved å gjøre det mulig for seere å utforske rike interaktive visualiseringer på egenhånd når som helst.

Sjekk ut den interaktive videoen av Ladakh - The Domkhar Valley. Stopp videoen når du vil, dra markøren rundt for å flytte fokuset, ta nært syn, utforske en busk i detalj - gå tilbake og mer. Dette gir deg en ide om hva prosjektet handler om.

Disse fortellene krever Microsoft Silverlight versjon 4 eller høyere.

Forresten, hørt om Microsoft Afkar, det kule nye oversettelsesverktøyet fra Cairo Microsoft Innovation Lab?

Link
Plus
Send
Send
Pin