Skip to main content

Slik installerer du Drupal ved hjelp av WAMP på Windows

Slik installerer du Drupal ved hjelp av WAMP på Windows

Geoffrey Carr

Hvis du vil starte en blogg, men ikke liker det WordPress, kanskje du liker veien Drupal virker. Selv om WordPress ikke krever noen programmeringskunnskap, trenger Drupal PHP kunnskap siden de fleste elementene er laget av PHP på Drupal. Drupal er et veldig interessant CMS laget for PHP elskere, som brukes av tusenvis av mennesker fra hele verden for å lage et godt nettsted. Hvis du ikke er så kjent med Drupal eller vil teste noen moduler på localhost, vil dette innlegget vise deg hvordan du skal installer Drupal ved hjelp av WAMP på Windows eller localhost.

Installer Drupal ved hjelp av WAMP på Windows

For å komme i gang, bør du ha to programvare - WAMP og Drupal pakke. WAMP er en programvarepakke bestående av Windows, Apache, MySQL og PHP.

Først vil du ha ton installere WAMP på Windows. I den linken kan du også finne ut hvordan du installerer WordPress på localhost på WAMP. Se dette innlegget hvis du har installert WAMP, hvis du mottar en MSVCR110.dll mangler feil. Etter å ha installert WAMP, kan du starte den. Du vil se et grønt WAMP-ikon i systemstatusfeltet.

Nå må du lag en database for Drupal-installasjonen. For det må du klikke på det grønne WAMP-ikonet og velge phpMyAdmin. Alternativt kan du åpne denne nettadressen i nettleseren din:

http://localhost/phpmyadmin/

Klikk på databaser > Skriv inn et databasenavn under Opprett database boks, sørger for at du har valgt Sortering, og treffer Skape knapp. Du bør beholde databasenavnet i tankene siden du skal bruke det etter noen få øyeblikk.

Last ned Drupal installasjonspakken fra den offisielle nettsiden. Etter nedlasting, trekk ut ZIP-filen og flytt den til denne mappen:

C:wampwww

Deretter omdøpe mappen i henhold til ditt ønske. Gjør det enkelt og skriv ned et navn for dette. Nå, gå til Nettsteder> Standard mappe, kopier default.settings.php fil og lim det inn i samme mappe. Etter det, endre navn på det som settings.php. Det innebærer at denne standardmappen skal inneholde disse tre filene;

  • services.yml
  • settings.php
  • php

Deretter klikker du på det grønne WAMP-ikonet i systemstatusfeltet, og velger Sett på nettet. Nå åpner du Drupal-installasjonssiden:

http://localhost/drupal

Her drupal er navnet på mappen du har satt mens du flytter Drupal-installasjonsmappen til WWW-mappen. Det skal viderekobles til http: //localhost/drupal/core/install.php.

Deretter velger du standard språk.

Deretter velger du Standard Som installasjonsprofil, velg MySQL, MariaDB, Persona Server, eller tilsvarende som databasetype. Du må skrive inn et databasens navn, database brukernavn og passord som følger:

  • Databasens navn: Dette er det du har opprettet tidligere.
  • Database brukernavn: root
  • Database passord: tomt (ikke nødvendig å skrive inn et passord).

Fortsett, Drupal-installasjonen starter, og det tar litt tid å fullføre modulinstallasjonen. Etter dette må du angi nettstedinformasjon, dvs. nettstednavn, e-postadresse, brukernavn, passord, tidssone, etc.

Det er det! Etter det vil du kunne få tilgang til Drupal-siden på ditt lokalehost.

Link
Plus
Send
Send
Pin