Skip to main content

Microsofts prosjekt xCloud vil bidra til å innlede en ny epoke av spill

Microsofts prosjekt xCloud vil bidra til å innlede en ny epoke av spill

Geoffrey Carr

Microsoft annonserte nylig Prosjekt xCloud som den neste store tingen i spill og det har generert mye buzzes siden. Det handler om streaming av videospill over internett, noe som er ganske forskjellig fra å spille direkte fra en konsoll eller PC. Det interessante med streaming-spill er at det gir spilleren muligheten til å spille spill på en hvilken som helst enhet. I de fleste tilfeller ville det ikke ha betydning hvor kraftig enheten er, så lenge det kommer med en skjerm.

Som det står kan folk spille sine spill på en datamaskin fra åtte år siden, eller til og med en smarttelefon. Når Internett-tilkoblingen er kraftig og stabil nok, bør det være små problemer fremover.

Vil Project xCloud konkurrere med tradisjonell spillhardware?

Det er bekymringen mange synes å ha akkurat nå, og det er ikke dårlig. Imidlertid må vi si at dette ikke vil være tilfelle i svært lang tid fordi til tross for hvor stor streaming det lyder, vil det få problemer med latens.

Så langt er det ikke en eneste videospillstrømplattform som fungerer uten hikke, og vi ser ingen grunner til at Microsofts Project xCloud er noe annerledes. Derfor forventer vi dataspillkonsoller og PCer for å fortsette å være standardalternativet for spillere.

Likevel, fans bør forvente en stor endring i de kommende årene, ettersom nettforbindelser blir raskere over hele verden. For ikke å nevne, er 5G rett rundt hjørnet, og det lover å gi bredbåndsforbindelser til hjemmet en seriøs konkurranse hvor hastigheten er opptatt.

Når dette skjer, tror vi at det kommer et sakte skifte fra tradisjonell maskinvare på grunn av kostnadene. Hvis en spiller kan betale en liten avgift per måned for å spille utallige videospill via streaming, vil han eller hun sannsynligvis bestemme seg for å velge billigere alternativet som ikke krever en ekstra enhet som koster $ 400 til $ 500.

Netflix og andre streaming plattformer er et testament til hva videospillindustrien vil se ut i fremtiden. Filmer og TV-programmer på Netflix er ikke av samme kvalitet når de sammenlignes med det samme innholdet på Blu-Ray, men forbrukerene bryr seg ikke.

Stigningen av Google Project Stream og andre

Tidligere har vi hørt mye om Googles plan om å starte en videospillkonsoll. Mange av oss visste at det ikke var mulig for Google å konkurrere på samme nivå med Xbox, PlayStation og Nintendo.

Med det i tankene, burde det ha kommet som en overraskelse når vi innser at søkegiganten faktisk jobber med en videospilletjeneste, og i motsetning til Project xCloud, er den allerede i beta.

Sony har vært aktiv for en stund med PSNow, og Nintendo tester sitt eget streaming-alternativ i Japan i dag.

Det er klart at ting beveger seg i retning av streaming, noe som betyr at når disse plattformene begynner å tjene mye penger, liker Microsoft, Sony og Nintendo å se å lage strømvare som en erstatning.

Fremtiden er streaming, og det kommer til å forandre måten vi forbruker videospill i det neste tiåret som teknologien forbedrer.

Relaterte innlegg:

  • Gratis kortspill og kasino spilleautomater som er morsomme og gratis å spille på Windows PC
  • Beste trådløse og trådløse spillhodesett
  • Gratis programvare for å øke spillytelsen på Windows PC
  • Money Manager Ex: Gratis programvare for personlig økonomi for Windows
  • Spill MS DOS spill online på disse topp 5 nettstedene

Link
Plus
Send
Send
Pin