Skip to main content

Farer og konsekvenser av oversharing på sosiale medier

Farer og konsekvenser av oversharing på sosiale medier

Geoffrey Carr

Liker du å invitere problemer? Selv om ingen gjør det, inviterer de problemer. De gjør det utilsiktet - og det er gjennom overdeling på sosiale medier. Denne artikkelen fokuserer på problemer med overdeling på sosiale medier, som Facebook, Foursquare og Twitter. Det snakker også om noen spesielle nettsteder og programmer som ble utviklet for å øke bevisstheten om innbydende problemer gjennom sosiale medier.

Alle tre nettstedene vi snakker om i denne artikkelen er svært vanedannende - Facebook, Foursquare og Twitter - så mye at de blir vurdert som nye opium av massene! De gir en måte å dele ting som er relatert til livet ditt, samtidig som det gir en metode for å lufte dine følelser.

Foursquare lar deg "sjekke inn" på forskjellige steder slik at vennene dine vet hvor du er. På grunn av brukervennlighet, deler folk hva som kommer til sinnet. Du har blitt invitert til en middag hos vennen din. Du skriver en tweet og sender den til Twitter. Du går til vennens sted og 'sjekker inn' ved hjelp av Foursquare for å fortelle andre hvor du er.

Oversharing på sosiale medier

Men hvor trygt er du når du bruker disse nettstedene? Hva skjer når du oppretter en profil på Facebook og legger ting på det? Hva skjer når du laster opp bildet av din helt nye bil parkert foran huset ditt? Hva kan skje når du sjekker inn på Foursquare når det er på en venns sted? La oss snakke om mulige problemer med å dele ting med bare noen.

Hvor er jeg? Kom og ta meg!

Du kan laste opp bilder til både Facebook og Twitter. Når du klikker et bilde, det registrerer metadata som inkluderer din geografiske posisjon når det gjelder breddegrad og lengdegrad. Selv om Facebook og Twitter har denne funksjonen for å fjerne metadata knyttet til bilder, gjør de det bare når du bruker webgrensesnittet. De fleste av oss har en tendens til å klikke ved å bruke mobiltelefonen og oppdatere vår status ved å bruke det samme. Både Facebook og Twitter mislykkes i å fjerne metadata mens de håndterer tredjepartsprogrammer for opplasting og deling av bilder.

Hvis noen vil vite detaljene om oppholdsstedet når du klikker et bilde, kan hun eller han bare laste ned bildet og kjøre det gjennom noen programvare som ExifTool som er designet for å trekk ut metadata fra bilder. Når de brukes sammen med Google Maps eller Google Street View, gir disse koordinatene bort gaten kartet til stedet der bildet ble tatt. Tenk deg at du lastet opp husets bilde. Personen som utfører etterforskningen, kan spore deg enkelt som han eller hun får hele kartet til ditt sted. Er det ikke skummelt?

Kom Stalk Me

Mens jeg forsket om problemene med overdeling, kom jeg over et tilfelle hvor en kvinne brukte Foursquare til å "sjekke inn" på hvert sted hun gikk. Merkelig (eller ikke), en av vennene hennes dukket opp alltid på samme sted i løpet av minutter etter å sende ut stedet. Med andre ord ble hun stalket av noen basert på hennes innsjekk på Foursquare. Hun kontaktet senere 911 for å kvitte seg med personen da hun ikke kunne slutte å bruke Foursquare. Læringen fra dette tilfellet er todelt:

  1. Ikke invitere folk til å stalke deg
  2. Vær veldig forsiktig når du gjør venner på sosiale nettverk - ikke alle er enkle mennesker opptatt med sine egne liv.

Snakker om Foursquare, saker blir verre når en av vennene dine faller hjemme hos deg og 'sjekker inn' Foursquare. Hjemadressen din er umiddelbart synlig for alle som er relatert til den vennen. Din venn kan regelmessig besøke din plass og holde 'sjekke inn' Foursquare mens du samtidig gjør ditt hus adresse kjent på Internett. Det er opp til deg hvordan du håndterer slike mennesker.

Også, når du sier at du er et sted, sender du også signalet at du ikke er et annet sted. Hvis du sier at du er i en kaffebar, sier du også at du ikke er hjemme. Gitt at husadressen din ikke er vanskelig å finne ved hjelp av sosiale nettverk, kan alle gjøre en tur til huset ditt når du ikke er der (når du er et annet sted).

Lær mer om meg

Når du lager din Facebook-profil, må du passe på at du skriver inn hvert felt de oppgir. Gir du også telefonnumre og e-postadresser? Hvis ja, hvem er de synlige for? Hvis du lar dem være synlige for alle, hva kan konsekvensene være? Det er ikke vanskelig å forestille seg.

Litt mer å grave inn i din Facebook-tidslinje, vil fortelle andre hva slags person du er - dine liker og misliker dine vaner og hobbyer, hva du gjør i løpet av dagen (eller natten) og mer. Hver Facebook-tidslinje er en historie om en person. Jo mer du graver inn i tidslinjen, jo flere fakta finner du om dem.

Ta denne kjærligheten

Det var et nettsted TakeThisLollipop.com som var basert på din Facebook-profil. Selv om det virket helt fint til helt nylig, er det nå avvist. Det pleide å lage en skrekkfilm basert på dataene du dro på Facebook-tidslinjen. Når du logger deg på nettstedet ved hjelp av Facebook-ID, viste det seg at en person studerte profilen din. Tegnet er forferdelig, og belysningen av filmen er en av de hjemsøkte historiene. Det viser hvordan skurken fortsetter å lese din tidslinje og følger deg til din sted.

Vennligst Rob meg

Dette er et annet interessant nettsted som viser problemene med overdeling på Facebook. Det brukte data fra Twitter og Foursquare for å vise hva alle hus og steder er ledige og kan bli ranet.Det slags servert en stoppested for røvere å finne ut stedene de kan angripe.

Det var et stort skryt over denne nettsiden som fungerte etter som, admins fjernet sin funksjonalitet. Pleaserobme.com eksisterer fortsatt, men viser ikke utsatte steder lenger. I stedet kobler det til vurderinger av pleaser.com som forteller folk hvor farlig det er å dele alt med alle.

Etter opprøret da stoppet Foursquare tilgang til brukerdata ved hjelp av APIer, i 2012.

Dette er et godt trekk og reduserer sjansene for at brukerne blir ranet, men likevel bør du være forsiktig - spesielt når du velger hvem som helst kan se hvor du er. Jeg ser ingen logikk ved å la folk generelt se hvor du er - og hvor du ikke er - som Du kan bli stalket eller verre, du kan bli ranet.

Åpne Status Søk

Dette er et annet interessant nettsted jeg fant relatert til problemer med overdeling. Med Open Status Search kan du søke etter statusoppdateringer av mennesker uten å måtte logge på Facebook-kontoen din. Du kan anonymt finne ut hva folk sier og gjør og deretter 'ta din beslutning basert på det.

For eksempel kan du kjøre et søk for å se hvem som helst er full i din lokalitet. Alt du trenger er en god kombinasjon av søkeord, og du kan begrense søket til få blokker rundt din plass.

Er det ikke en kul nettside å vite om naboene dine?

Finn jenter i nærheten av deg

Dette var i utgangspunktet et program basert på Foursquare. Når du logget inn på appen og gikk inn på stedet du er, søkte det Foursquare 'innsjekk' for å fortelle deg om plasseringen av jenter rundt ditt sted. Ved hjelp av kartingsfunksjonen kan du finne den korteste ruten til en av dem. Igjen ble dette tatt ned på grunn av et skrik, spesielt fra kvinnegrupper som trodde at appen var utsatt for kvinner for farer. Helt ærlig, tror du ikke folk kan fortsatt være i fare uten det programmet - gitt at så mange bruker Foursquare?

Vi vet hva du gjør

Det er mange flere nettsteder og apper som gjør god bruk av data du deler over sosiale medier. Du kan være interessert i å besøke Vi vet hva du gjør. Dette nettstedet mener at du bør slutte å overshare på sosiale medier hvis du er bekymret for internettvern. Startet som et sosialt eksperiment av Callum Haywood, reproduserer dette nettstedet offentlige statusposter fra tusenvis av Facebook-brukere som nylig har postet om stoffer, hater sjefen deres, blir hengt over og om deres nye telefonnummer!

In an interview to CNN, Callum Haywood says, “I created the website to make people aware of the issues that it creates when they post such information on Facebook without any privacy settings enabled. The people featured on the site are most likely not aware that what they post as ‘public’ can be seen by absolutely anybody, and that Facebook will happily give away this information to other websites via its Graph API.”

Dette interessante sosiale eksperimentet unmasks chinks i en felles brukers holdning rustning og understreker hans / hennes uforsiktighet mens de arbeider med personlig personlig informasjon. Gå over til Vi vet hva du gjør på nettstedet for å sjekke det ut!

Facebook lar deg dele innlegg kun med bestemte personer hvis du vil. Du kan herde dine Facebook-sikkerhetsinnstillinger. Du kan også være interessert i Tips for å beskytte din personvern på Twitter. Man bør også være forsiktig og sjekke om du deler innlegg fra Fake News-nettsteder.

Bunnlinjen er at sosiale medier tilbyr mange funksjoner for å beskytte personvernet ditt. Du må følge noen elektroniske sikkerhetstips, vær forsiktig og bruk disse funksjonene for å beskytte deg mot mulige problemer med overdeling.

Hva tror du? Er du enig med mine synspunkter eller tror du jeg er paranoid !?

Du vil kanskje se hvilken informasjon som er tilgjengelig om meg på internett når du er online.

Link
Plus
Send
Send
Pin