Skip to main content

Keyboard Ninja: Start et program uten musen

Keyboard Ninja: Start et program uten musen

Geoffrey Carr

Ikke misforstå, jeg tror musen var sannsynligvis den største innovasjonen i databehandling siden silisiumbrikken, men for en strømbruker er det egentlig den langsomste form for inngang. Å ta hendene av tastaturet for å nå frem til musen, tar lett 500 ms tid, hvis du er rask. Legg til det tidspunktet for å faktisk finne markøren (ingen liten prestasjon på høyoppløselige skjermbilder), og tiden til å finne og klikke på det ene lille ikonet du trenger, og du snakker litt alvorlig produktivitetskramming. Selvfølgelig kan du alltid være en av de * nix-opprørerne som nekter å bruke noe grafisk miljø, men hva er det gøy å bruke bash, VI og kommandolinjeprodusenter for resten av dagene?

Den ultimate løsningen er selvfølgelig å bruke musen så lite som mulig i ditt frodige, gjennomsiktige vindu-grenser miljø. Og siden lansering av applikasjoner er en viktig del av alles arbeidsflyt, er muligheten til å utføre denne oppgaven mus-mindre et stort skritt i riktig retning.

Heldigvis tilbyr alle større operativsystemer nå en måte å gjøre dette enkelt og raskt på. Faktisk er disse mekanismene fleksible nok til å starte dokumenter, bilder og til og med e-postmeldinger (avhengig av innstillinger). Vi starter med Windows Vista:

Hit Windows Meta-tasten (den med Windows-logoen på den). Startmenyen skal pop-up og søkefeltet vil få tastaturfokuset. Du bør kunne skrive bare de første par tegnene i programmet du vil starte, og det vil bli automatisk uthevet i søkeresultatene. I skjermbildet skrev jeg "vmware" og det valgte resultatet er "VMware Workstation". Hitting Enter lanserer programmet. Hvis teksten du skrev er en kommando tilgjengelig i PATH, vil Windows automatisk kjøre den kommandoen i stedet for å utføre noen søkeresultater. Dermed kan jeg slå Meta, skrive "ping www.howtogeek.com / t" og trykk Enter og det fancy-schmacy DOS-vinduet dukker opp viser meg min rulling ping.

Dette, tror jeg, er en av de få funksjonene som virkelig gjør Vista verdt oppgraderingen. Windows vil til og med "lære" (et fancy ord for statistisk analyse) fra dine valg basert på søketekst og riktig rangere søkeresultatene i fremtiden. For eksempel, etter at du har skrevet "live" et tilstrekkelig antall ganger og velger det andre resultatet, står Windows Live Writer, Windows til slutt Windows Live Writer øverst på listen.

Selvfølgelig ble denne funksjonen mer eller mindre kopiert fra en funksjon som Mac har hatt en stund nå, Spotlight. Ironisk nok tror jeg at Windows-kopien av Spotlight er bedre gjort, men det er et annet problem ...

Som standard er Spotlight aktivert med Command + Space (noen ganger referert til som Apple + Space, siden nøkkelen vanligvis har en Apple Inc.-logo). Hvis du trykker på denne nøkkelkombinationen, faller du ned menyen øverst til høyre og lar deg skrive inn søketekst.

Som du ser fra skjermbildet, søker Spotlight søknader, Dashboard-widgets, Systemvalg-rutene, dokumenter og til slutt (klippet av skjermdumpet) alle filer. Hvis teksten "iTunes" hadde matchet noen av mine e-postmeldinger i Apple Mail, ville de også ha blitt funnet. Som ville ha noen bilder i iPhoto, noen sanger i iTunes, og så videre. Apples fremragende programintegrasjon er veldig tydelig i denne funksjonen, men prisen er at søket er litt langsommere enn Windows Vista-klonen. Også, Top Hit (i dette tilfellet iTunes-applikasjonen) er ikke valgt som standard. Dette betyr at vi må treffe Spotlight-tastaturet, skrive inn søketeksten, trykk på nedpilen (flytte hendene), og så trykk Retur-tasten for å aktivere resultatet. Litt mindre praktisk enn bare å skrive og trykke Enter.

For ikke å bli utelatt, inkluderer Gnome2 en gpanel-applet kalt "Deskbar", som tilbyr identisk funksjonalitet til Mac-spotlighten. Som med Spotlight, kan du aktivere skrivefeltet ved hjelp av en nøkkelkombinasjon, og deretter angi riktig søketekst innenfor. Deskbar vil vurdere søket et øyeblikk, og deretter returnere eventuelle applikasjoner som finnes i Gnome-menyen, eventuelle filer, etc. Men min favorittbit er at hvis du ikke velger noen resultater manuelt (igjen ved hjelp av piltastene) Deskbar vil forsøke å utføre den angitte teksten som en kommando. Slik, som i Vista, kan jeg enkelt skrive "java -jar ~ / MyApp.jar" og bort går appen.

Dessverre er standardbiblioteket a) ikke lagt til panelet, og b) ikke bundet til en sane tastatursekvens (Alt + F3 er ganske vanskelig å treffe). Å legge til deskbar på panelet er like enkelt som å høyreklikke på panelet, velge "Legg til i panel ..." og deretter velge "Deskbar". Å gjenopprette tastaturgenveien er nesten like enkelt. Høyreklikk på deskbar-ikonet, velg "Preferences". Velg deretter "Vis" og klikk på "Tastaturgenvei til fokus" -feltet. Nå trykker du på tastekombinasjonen du ønsker å tilordne til deskbar. Personlig bruker jeg Alt + Enter, men du kan bruke det som passer best for arbeidsflyten din. (advarsel til Mac-fans, Alt + Space fungerer ikke)

Link
Plus
Send
Send
Pin