Skip to main content

Windows Defender og et Malware-Free System

Windows Defender og et Malware-Free System

Geoffrey Carr

I denne andre leksjonen skal vi snakke om et av de mest forvirrende sikkerhetsprodukter som følger med Windows: Windows Defender.

SCHOOL NAVIGASJON
  1. Sikre brukerkontoer og passord i Windows
  2. Forebygging av katastrofe med brukerkontokontroll
  3. Windows Defender og et Malware-Free System
  4. Windows-brannmur: Systemets beste forsvar
  5. Bruke Windows-brannmur med avansert sikkerhet
  6. Bruke SmartScreen-filteret til å skjerme ut mistenkelige nettsteder og programmer
  7. Bruke Handlingssenteret for ekstra sikkerhet og vedlikehold
  8. Hold systemet oppdatert for sikkerhet og stabilitet
  9. Beyond Defender: Tredjeparts sikkerhetsprodukter i Windows
  10. Generelle sikkerhetstips for Windows-brukere

Tidligere har dette produktet hatt dårlig rykte og med god grunn - det var svært begrenset i sin evne til å beskytte datamaskinen mot ekte malware. Den nyeste versjonen som er inkludert i Windows 8.x-operativsystemer, er imidlertid svært forskjellig fra tidligere, og det gir reell beskyttelse til brukerne. Den fine tingen om Windows Defender i sin nåværende inkarnasjon, er at den beskytter systemet fra starten, så det er aldri hull i dekningen.

Vi starter denne leksjonen ved å forklare hva Windows Defender er i Windows 7 og Vista versus hva det er i Windows 8, og hvilket produkt du skal bruke hvis du bruker en tidligere versjon. Vi vil neste gang utforske hvordan du bruker Windows Defender, hvordan du forbedrer standardinnstillingene, og hvordan du håndterer varsler som den viser.

Som du vil se, vil Windows Defender få deg til å bruke sin liste over karantene i en masse oftere enn andre sikkerhetsprodukter. Det er derfor vi vil forklare i detalj hvordan du skal jobbe med det og fjerne skadelig programvare for godt, eller gjenopprette de elementene som bare er falske alarmer.

Til slutt lærer du hvordan du slår av Windows Defender hvis du ikke lenger vil bruke den, og du foretrekker et tredjeparts sikkerhetsprodukt på plass og deretter hvordan du aktiverer det, hvis du har forandret deg om å bruke den. Når du er ferdig, bør du ha en grundig forståelse av systemets standard anti-malware-alternativer, eller hvordan du beskytter systemet raskt.

Hva er Windows Defender?

Dessverre er det ikke noe klart svar på dette spørsmålet på grunn av den forvirrende måten Microsoft har valgt å nevne sine sikkerhetsprodukter. Windows Defender er et annet produkt, avhengig av hvilket Windows-operativsystem du bruker.

Hvis du bruker Windows Vista eller Windows 7, er Windows Defender et sikkerhetsverktøy som beskytter datamaskinen mot spionprogrammer. Dette men en form for malware laget av verktøy og applikasjoner som overvåker bevegelsene dine på Internett eller aktivitetene du gjør på datamaskinen. Spionprogrammer har en tendens til å sende informasjonen som samles inn på en ekstern server, og den brukes senere i alle slags ondsinnede formål, fra å vise reklame du ikke vil ha, til å bruke dine personlige data, etc.

Det finnes imidlertid mange andre typer malware på Internett, og denne versjonen av Windows Defender kan ikke beskytte brukere fra noen av dem. Derfor anbefaler vi sterkt at du deaktiverer Windows Defender hvis du bruker Windows 7 eller tidligere, og installerer et mer komplett sikkerhetsprodukt som Microsoft Security Essentials eller tredjeparts sikkerhetsprodukter fra spesialiserte sikkerhetsleverandører.

Hvis du bruker Windows 8.x-operativsystemer, er Windows Defender det samme som Microsoft Security Essentials: et anstendig sikkerhetsprodukt som beskytter datamaskinen din i sanntid fra virus og spionprogrammer. Det faktum at dette produktet også beskytter datamaskinen mot virus, ikke bare fra spionprogrammer, gjør en stor forskjell. Hvis du ikke vil betale for sikkerhetsprodukter, er Windows Defender i Windows 8.x og Microsoft Security Essentials (i Windows 7 eller tidligere) gode alternativer.

Windows Defender i Windows 8.x og Microsoft Security Essentials er det samme produktet, bare deres navn er annerledes. I denne leksjonen vil vi bruke Windows Defender-versjonen fra Windows 8.x, men våre instruksjoner gjelder også for Microsoft Security Essentials (MSE) i Windows 7 og Windows Vista.

Hvis du vil laste ned Microsoft Security Essentials og prøve det, anbefaler vi at du bruker denne siden: Last ned Microsoft Security Essentials. Der finner du både 32-biters og 64-biters utgaver av dette produktet og versjoner på flere språk.

Slik bruker og konfigurerer du Windows Defender

Bruke Windows Defender (MSE) er veldig enkelt å bruke. For å starte, søk etter "defender" på Windows 8.x Start-skjermen og klikk eller klikk på "Windows Defender" søkeresultat.

I Windows 7, søk etter "sikkerhet" i søkefeltet Start meny og klikk "Microsoft Security Essentials."

Windows Defender har fire faner som gir deg tilgang til følgende verktøy og alternativer:

Hjem - her kan du se sikkerhetsstatusen til systemet ditt. Hvis alt er greit, vil det bli farget i grønt. Hvis det er noen advarsler å vurdere, blir det farget i gult, og hvis det er trusler som må håndteres, blir alt farget i rødt.

På høyre side av "Hjem" -fanen finner du alternativer for å skanne datamaskinen din for virus og spionprogrammer. På bunnen av fanen finner du informasjon om når siste skanning ble utført og hvilken type skanning det var.

Oppdater - Her finner du informasjon om hvorvidt dette produktet er oppdatert. Du vil lære når den ble sist oppdatert og versjoner av definisjonene den bruker.Du kan også utløse en manuell oppdatering.

Historie - Her kan du få tilgang til karantene, se hvilke elementer du har lov til å kjøre på PCen, selv om de ble identifisert som skadelig programvare av Windows Defender, og se en komplett liste med alle de skadelige elementene Windows Defender har oppdaget på PCen. For å få tilgang til alle disse listene og jobbe med dem, må du logges på som administrator.

innstillinger - Dette er fanen der du kan slå på sanntidsbeskyttelsestjenesten, ekskludere filer, filtyper, prosesser og steder fra sine skanninger, samt få tilgang til et par avanserte innstillinger. Den eneste forskjellen mellom Windows Defender i Windows 8.x og Microsoft Security Essentials (i Windows 7 eller tidligere) er at i Microsoft Security Essentials kan du angi når du skal kjøre planlagte skanninger, mens Windows Defender mangler dette alternativet .

Neste side: Hvordan forbedre Windows Defender standardinnstillinger

Link
Plus
Send
Send
Pin