Skip to main content

Slik raskt gjenopprettes direkte fra Windows 7 til XP, Vista eller Ubuntu

Slik raskt gjenopprettes direkte fra Windows 7 til XP, Vista eller Ubuntu

Geoffrey Carr

En av de største irritasjonene med et dual-boot-system, må vente på at PCen skal starte på nytt for å velge operativsystemet du vil bytte til, men det er et enkelt program som kan gjøre denne prosessen enklere.

Denne gjestartikkelen ble skrevet av Ryan Dozier fra Doztechs tekniske blogg.

Med et lite stykke programvare kalt iReboot kan vi hoppe over trinnene sammen og umiddelbart starte opp i operativsystemet vi vil ha direkte fra Windows. Deres beskrivelse sier:

"I stedet for å trykke på omstart, venter på at Windows skal slå av og vente på at BIOS skal legges inn, og deretter velge operativsystemet du vil starte opp i (innen oppstartstidspunktet!); du velger bare denne oppføringen fra iReboot og la den gjøre resten! "

Ikke bekymre deg for at iReboot omkonfigurerer oppstartslederen eller en hvilken som helst dual boot-konfigurasjon du har. iReboot starter bare det valgte operativsystemet en gang og går tilbake til standardinnstillingene.

Bruke iReboot

iReboot er rask og enkel å installere. Bare last ned den, lenke under, løp gjennom oppsettet og velg standardkonfigurasjonen. iReboot vil automatisk finne ut hvilke operativsystemer du har installert og vises i oppgavelinjen. Gå over til oppgavelinjen og høyreklikk på iReboot-ikonet og velg hvilket operativsystem du vil starte på nytt.

Denne metoden vil legge til et merke i operativsystemet du vil starte opp på.

Ved neste omstart vil systemet automatisk laste inn ditt valg og hoppe over Windows Boot Manager. Hvis du vil starte på nytt automatisk, velger du bare "Reboot on Selection" i iReboot-menyen.

For å være enda mer produktiv, kan du installere iReboot i hvert Windows-operativsystem for raskt å få tilgang til de andre med noen få enkle klikk.

iReboot virker ikke i Linux, så du må starte på nytt manuelt.

Deretter venter du på Windows Boot Manager for å laste inn og velge operativsystemet.

Konklusjon

iReboot fungerer på Windows XP, Windows Vista og Windows 7, samt 64 biters versjoner av disse operativsystemene. Dessverre er iReboot kun tilgjengelig for Windows, men du kan fortsatt bruke funksjonaliteten i Windows for raskt å starte opp Linux-maskinen din. En enkel omstart i Linux tar deg tilbake til Windows Boot Manager.

Last ned iReboot fra neosmart.net

Redaktørens notat: Vi har ikke personlig testet denne programvaren på How-To Geek, men Neosmart, forfatteren av programvaren, gjør vanligvis kvalitetsspørsmål. Likevel vil du kanskje prøve det på en testmaskin først. Hvis du har noen erfaring med denne programvaren, vær så snill å la andre lesere vite i kommentarene.

Link
Plus
Send
Send
Pin