Skip to main content

Slik støtter du YouTube og andre nettvideoer til Kodi (som Chromecast)

Slik støtter du YouTube og andre nettvideoer til Kodi (som Chromecast)

Geoffrey Carr

Ønsker du at du kan sende YouTube og andre webvideoer fra telefonen eller datamaskinen til TVen din? Det er et triks du har sikkert sett Chromecast og Apple TV-brukere trekker, men ikke føler seg utelatt: du kan få det til å fungere i Kodi også.

Kodi har mange tilleggsprogrammer som lar deg spille av videoer fra YouTube, Twitch og andre streaming-nettsteder, men noen ganger vil du ikke navigere Kodi med fjernkontrollen din bare for å spille noe, spesielt hvis du allerede har det på deg telefonen. Med disse verktøyene kan du sende videoer fra telefonen eller bærbarheten til TV-en din, som du ville ha på en Chromecast.

Dessverre fungerer måten dette bare betyr at du kun kan kaste videoer fra tjenester som Kodi har et tillegg til, som ikke betyr noe Netflix. Men YouTube og mange andre tjenester skal fungere, så lenge du installerer riktig tillegg først. Slik setter du opp alt.

Først: Aktiver fjernkontroll i Kodi

Før vi kan sende media til Kodi, må vi aktivere noen få ting. På mediasenteret ditt, gå til Innstillinger> Tjenester.

Herfra, gå til Web Server-fanen.

Pass på at "Tillat fjernkontroll via HTTP" er merket. Du kan angi et egendefinert portnummer hvis du vil, selv om det er greit å forlate standard "8080" hvis du ikke har en bestemt port i tankene. Du kan også angi et brukernavn og passord, noe som er en god ide hvis du deler et nettverk og ikke vil at noen andre tar kontroll over TVen din.

Deretter går du til "Fjernkontroll" -fanen.

Pass på at "Tillat fjernkontroll ved programmer på dette systemet" og "Tillat fjernkontroll ved programmer på andre systemer" begge er aktivert.

Til slutt, finn din mediesenters lokale IP-adresse til din egen referanse ved å gå over til Systeminformasjon> Nettverk.

Husk denne IP-adressen. Ideelt sett vil du også sette en statisk IP-adresse på ruteren, slik at du ikke trenger å endre innstillingene dine senere. Det kan hende du trenger både denne IP-adressen og portnummeret ditt for å konfigurere de andre programmene i denne artikkelen.

Send YouTube-koblinger (og annen nettvideo) fra datamaskinens nettleser

På datamaskinen din kan du sende YouTube-koblinger til Kodi ved hjelp av nettleserutvidelser. Her er noen for de store nettleserne:

  • Chrome: Spill til Kodi, som ikke bare støtter YouTube, men Hulu, Twitch, og noen andre nettsteder
  • Firefox: Send til XBMC / Kodi, som også lar deg kaste lokale videoer fra datamaskinen
  • Safari: KodiPlay, som støtter YouTube, Vimeo, DailyMotion, Hulu, Twitch og mer

Vær oppmerksom på at du må ha riktig tilleggsprogram installert i Kodi for at videoer skal kunne fungere. Hvis du for eksempel skal spille YouTube-videoer, må du installere YouTube-tillegget, og for å spille av Vimeo-videoer må du installere Vimeo-tillegget.

Ellers fungerer alle disse utvidelsene i hovedsak på samme måte. Åpne en YouTube-video på datamaskinen, og klikk deretter på utvidelsens ikon.

Dette vil enten sende videoen til Kodi eller gi deg muligheten til å gjøre det. I Play To Kodi for Chrome, sett over, kan du også kontrollere Kodi helt fra nettleserutvidelsen, som er en fin tilleggsbonus hvis du liker å bruke den bærbare datamaskinen mens du ser på TV.

Send YouTube-videoer fra Mac-en din med disse widgetene

Her er en bonus for Mac-brukere. Du vet sikkert sikkert at du kan konfigurere varslingssenteret med alle slags widgets, og det viser seg at det er en ganske god widget for Kodi der ute, som du kan laste ned fra Kodi-forumet.

Du kan bruke dette til å kontrollere Kodi ved hjelp av knappene på skjermen, eller du kan klikke på widgeten og deretter kontrollere Kodi ved hjelp av Mac-tastaturet. Det er seriøst som magi. Men jeg nevner denne widgeten her, fordi du også kan lime inn YouTube-nettadresser på widgeten for å få dem til å spille på hjemmekinoanlegget. Hvis du foretrekker eldgamle widgets, er det en Dashboard-widget som fungerer på samme måte.

Jeg har ikke funnet noen verktøy som er like for Windows eller Linux, dessverre, men de er et godt alternativ for Mac-brukere som ikke liker nettleserutvidelsene nevnt ovenfor.

Send Video Linker Fra Android Med Kore eller Yatse

Vi har snakket om Yatse, den ultimate Kodi-fjernkontrollen for Android. Det er også Kore, den offisielle fjernkontrollen til Kodi. Hvis du har noen av disse programmene satt opp, kan du dele YouTube og andre koblinger fra Android-telefonen din til hjemmekinoanlegget. I YouTube-appen klikker du på "Del" -knappen for en hvilken som helst video.

Velg "Play on Kodi" fra listen over alternativer.

På samme måte begynner videoen å spille på TVen din.

YouTube er det eneste nettstedet som støttes av Kore, den offisielle Kodi-fjernkontrollen. Tredjeparts Yatse-fjernkontrollen støtter imidlertid noen flere nettsteder: Vimeo, Justin.TV, DailyMotion, og hvilken som helst video du har en direkte nettadresse for.

Send musikk, bilder og YouTube-videoer fra iOS eller Android ved hjelp av Pushbullet

Hvis du allerede har konfigurert Pushbullet for å se Android varsler på PC eller Mac, vil du gjerne vite at det også er en utvidelse for Kodi. Gå til System> AddOns> Installer fra Repository> All Repositories> Services, så finner du Pushbullet.

Installer tillegget, og du finner det under "Programmer". Når du er konfigurert, kan du trykke innhold fra en hvilken som helst Pushbullet-enhet over til Kodi.

Støttede medier vil begynne å spille automatisk, eller bli lagt til den nåværende spillelisten. Spesielt er dette den eneste måten å sende YouTube-koblinger fra iOS til Kodi.

Send lyd over AirPlay

Det er ikke video, men vi trodde Kodis innebygde AirPlay-støtte fortjente også en omtale her. Kodi tilbyr innebygd støtte for Apples flyplassstandarder, men videoer støttes bare på enheter som kjører iOS 8 eller eldre. Lyd fungerer fortsatt bra, men det betyr at du kan streame musikk fra telefonen eller datamaskinen din.

For å aktivere dette, gå til Innstillinger> Tjenester> Airplay.

Aktiver Airplay-støtte, og angi eventuelt et passord. Du kan nå streame lyd fra iOS-enheter eller iTunes.

Vær oppmerksom på at Windows-brukere må laste ned Bonjour for Windows for at denne funksjonen skal fungere, og Linux-brukere må installere avahi-daemon ved hjelp av distros pakkebehandling.

Link
Plus
Send
Send
Pin